Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010


Λος Άντζελες: Πέντε χρόνια αφότου εμβόλισε τον κομήτη Τεμπλ-1 για να αποκαλύψει το εσωτερικό του, η αποστολή Deep Impact της NASA προετοιμάζεται για ραντεβού με μια άλλη διαστημική χιονόμπαλα στις 4 Νοεμβρίου...Το διαστημικό σκάφος, που έχει μετονομαστεί σε Epoxi, θα πλησιάσει τον κομήτη Χάρτλεϊ-2 σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Ήδη, φωτογραφίες του κομήτη που λαμβάνονται διαρκώς από το Σεπτέμβριο αποκαλύπτουν ότι ο Χαρτλ 2 έχει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά: η απελευθέρωση ενώσεων του κυανίου αυξομειώνεται ανεξήγητα, ενώ ο ατμός που εκτινάσσεται από την επιφάνεια είναι διπλάσιος από ό,τι σε άλλους κομήτες.
Οι αστρονόμοι πιστεύουν γενικά ότι οι κομήτες, συσσωματώματα σκόνης και πάγων, είναι κατεψυγμένα κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισ. χρόνια. Εκατομμύρια κομήτες που δεν έχουμε δει ποτέ πιστεύεται ότι συγκεντρώνονται στο λεγόμενο Νέφος του Όορτ, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος, σε απόσταση ενός ολόκληρου έτους φωτός από τον Ήλιο.
Όμως η εικόνα περιπλέκεται όλο και περισσότερο από το 1986, όταν ένα ολόκληρο σμήνος διαστημικών σκαφών μελέτησε τον διάσημο κομήτη του Χάλεϊ κατά το τελευταίο πέρασμά του.
Ο Χάρτλεϊ-2 θα είναι ο πέμπτος κομήτης που εξετάζουν οι αστρονόμοι από μικρή απόσταση. Μια μεγάλη έκπληξη ήρθε το 2004, όταν η αποστολή Stardust συνέλεξε δείγματα από την ουρά του κομήτη Βιλντ-2 και τα έφερε στη Γη. Οι ερευνητές εντόπισαν υλικά που θα μπορούσαν να είχαν σχηματιστεί μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες, παρατήρηση που ανατρέπει τις θεωρίες για τον σχηματισμό των κομητών σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τον Ήλιο.
Μη αναμενόμενα δεδομένα μετέδωσε το 2004 και το Deep Impact, όταν απελευθέρωσε ένα βλήμα που προσέκρουσε στον κομήτη Τεμπλ-1 και εκτόξευσε τόνους υλικού από την επιφάνειά του.
Η αποστολή αποκάλυψε την ύπαρξη δεκάδων μυστηριωδών κοιλοτήτων που μοιάζουν με κρατήρες πρόσκρουσης, καθώς και πιδάκων που μοιάζουν με ηφαίστεια υδρατμού και πάγου.
Στις αρχές Νοεμβρίου, το σκάφος ίσως ανακαλύψει γιατί ο πυρήνας και η επιφάνεια του Χαρτλ-2 είναι ακόμα πιο δραστήρια. Το Φεβρουάριο του 2011, η αποστολή Stardust της NASA θα επισκεφθεί εκ νέου τον κομήτη Τεμπλ 1, ενώ το το 2014 η ευρωπαϊκή αποστολή Rosetta θα φτάσει στον προορισμό της, τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

http://www.philenews.com



http://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/science/hartley-2.html





Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010


Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι φημισμένο σαν ένα από τα πιο στοιχειωμένα σημεία στη Σκωτία. Αλλά και όλη η περιοχή του Εδιμβούργο έχει χαρακτηριστεί ως η πιο στοιχειωμένη πόλη σε όλη την Ευρώπη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επισκέπτες του κάστρου έχουν αναφέρει ένα φάντασμα ενός χωρικού στην αυλή, έναν ακέφαλο ντράμερ, τα πνεύματα των Γάλλων αιχμαλώτων από τον επταετή πόλεμο και κρατουμένους των τότε φυλακών από την Αμερικανική Επανάσταση - ακόμη και το φάντασμα ενός σκύλου περιπλανώμενο στο νεκροταφείο σκύλων .




Το κάστρο στέκεται θαυμάσια ανάμεσα σε θάλασσα και λόφους, είναι ένα ιστορικό φρούριο, το οποίο χρονολογείται άνω των 900 ετών. Στα κελιά και στα μπουντρούμια υπήρξαν αμέτρητοι θάνατοι, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αιώνιο μαρτύριο αναταραχής για πολλά εγκλωβισμένα πνεύματα .



Άλλες περιοχές του Εδιμβούργου έχουν επίσης κάποιες σοβαρές φήμες όπως στα υπόγεια κελάρια του South Bridge και σε έναν εγκαταλειμμένο δρόμο που ονομάζεται Mary Kings Close όπου τα θύματα του Μαύρου Θανάτου (πανούκλα) είχαν σφραγιστεί στο μέρος αυτό για να πεθάνουν.





Στις 6 έως 17 Απριλίου, το 2001, τα τρία αυτά σημεία αποτέλεσαν το αντικείμενο μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές έρευνες του παραφυσικού που έχουν ποτέ διεξαχθεί - και τα αποτελέσματα εξέπληξαν πολλούς από τους ερευνητές.






Στο πλαίσιο του Edinburgh International Science Festival (Διεθνές Επιστημονικό Φεστιβάλ του Εδιμβούργου ), ο Δόκτωρ Richard Wiseman, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στη νοτιοανατολική Αγγλία, ζήτησε τη βοήθεια 240 εθελοντών να διερευνήσει τiς φερόμενες στοιχειωμένες τοποθεσίες μέσα σε μια 10-ημερη μελέτη. Επιλέγονται από τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο εθελοντές, σε ομάδες των 10 ατόμων να ερευνήσουν και να μπουν μέσα σε ανατριχιαστικά και υγρό κελάρια, επιμελητήρια και θόλους. Η ομάδα του Wiseman ήρθε προετοιμασμένη με μια σειρά από υψηλής τεχνολογίας "ghostbusting" εξοπλισμό, όπως η θερμική απεικόνιση, γεω-μαγνητικούς αισθητήρες, αισθητήρες εσωτερικής θερμοκρασίας, εξοπλισμός νυχτερινής όρασης και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.





Κάθε ένας από τους εθελοντές έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Μόνο εκείνοι που δεν ήξεραν τίποτα για το θρυλικό hauntings του Εδιμβούργου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, αλλά στο τέλος του πειράματος, σχεδόν το ένα δεύτερο από τις ομάδες ανέφεραν φαινόμενα τα οποία δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.






Η ομάδα του Wiseman προσπάθησε να αναλύσει επιστημονικά τη μελέτη. Δεν είχαν πει στους εθελοντές ποια συγκεκριμένα κελάρια και μέρη είχαν παράξενη παραφυσική δραστηριότητα. Τους πήγαν στις τοποθεσίες που είχαν την μεγαλύτερη φήμη πως είναι στοιχειωμένες, και σε τοποθεσίες όπου δεν είχε αναφερθεί να υπάρχει καμία παραφυσική δραστηριότητα. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αριθμός των παραφυσικών εμπειριών από τους εθελοντές είχε αναφερθεί στα σημεία με μεγάλη παραφυσική δραστηριότητα.





Οι εμπειρίες οι οποίες αναφέρθηκαν ήταν οι εξής





  • ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας


  • σκιές


  • μια αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί


  • ένα άτομο ανέφερε ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο μπράτσο του


  • μια παρουσία που δεν έβλεπαν να τους αγγίζει στο πρόσωπο


  • κάποιος να τους τραβάει τα ρούχα




Μια ομολογία που αναφέρθηκε ήταν πως είδαν ένα φάντασμα με μια δερμάτινη ποδιά - ένα φάντασμα που έχουν ξαναδεί μέχρι και σήμερα, στην ίδια τοποθεσία. Ο Wiseman, ο οποίος ήταν ένας σκεπτικιστής είχε στο παρελθόν επιχειρήσει να καταρρίψει τους μύθους πολλών βρετανικών hauntings, παραδέχθηκε με μεγάλη έκπληξη τα σχετικά αποτελέσματα. «Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τις τελευταίες 10 ημέρες είναι πολύ πιο ακραία από ό, τι περιμέναμε», είπε.






Μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες αναφορές είναι από μια νεαρή γυναίκα σε μια από τις σκοτεινές πλευρές του South Bridge , μια εμπειρία που όποτε θυμάται δακρύζει. Ο εθελοντής τοποθετήθηκε στο δωμάτιο με μια κάμερα έτσι θα μπορούσε να καταγράψει τι είδε, τι άκουσε και ένιωσε. Σχεδόν αμέσως, είπε κάποιος από την ομάδα Wiseman, αυτή ανέφερε ότι άκουσε κάποιον να αναπνέει σε μια γωνία του δωματίου, και η αναπνοή άρχισε να δυναμώνει, της φάνηκε σαν να είδε ένα φλας ή κάποιο σαν φως στη γωνία, αλλά δεν ήθελε να κοιτάξει ξανά πίσω."





Τα μόνο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ήταν μερικές φωτογραφίες που εμφάνιζαν κάποιες ανωμαλίες, όπως πυκνά σημεία φωτός και παράξενα θολωμένες. Δύο φωτογραφίες παρουσίασαν μια πράσινη σφαίρα(orb) που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη ακριβώς είναι.







Συμπεράσματα



Ο Wiseman φρόντισε να μην βγάλει αμέσως κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με τις στοιχειωμένες περιοχές. Πολλές από τις εμπειρίες που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε αυτά τα θέματα ,είπε ,είναι και οι κοινές ψυχολογικές αντιδράσεις πολλών ατόμων που βρίσκονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.. "Πρέπει να τονίσω ότι αυτά είναι μόνο τα πρώτα αποτελέσματα", δήλωσε ο Wiseman, ο οποίος παραδέχεται ότι φοβάται το σκοτάδι », αλλά ότι είναι και πολύ ενδιαφέρον .Τώρα είμαι ακόμη πιο περίεργος .Κάτι συμβαίνει αλλά δεν θα το πιστέψω μέχρι να πιάσουμε κάτι στην κάμερα ..






Ο Wiseman βρίσκει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις εμπειρίες των εθελοντών, πραγματοποιήθηκαν στα δωμάτια που είχαν την φήμη πως ήταν στοιχειωμένα, έστω και αν δεν είχαν γνώση του εν λόγω. Το ερώτημα είναι: Γιατί; "Θα μπορούσε να είναι κάτι το τετριμμένο, όπως είναι η πολύ ζέστη ή η πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε διάφορες γωνίες ενός δωματίου, γι αυτό τώρα κάνουμε φυσικές μετρήσεις για τη θερμοκρασία του αέρα, την κυκλοφορία του αέρα και τα μαγνητικά πεδία", δήλωσε ο Wiseman. "Όποια και αν είναι η εξήγηση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι, διότι διαφορετικά δεν πιστεύω να είναι κάτι τυχαίο."





Ο Fran Hollinrake, κάποιος που έχει ψάξει στο hauntings για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – έχει περάσει με τα πόδια μέσα από πολλές από αυτές τις ίδιες σκοτεινές αίθουσες – δεν φοβόταν τίποτα από όλα αυτά που είχε ακούσει και είχε δει. "Άνθρωποι από όλο τον κόσμο βλέπουν τα ίδια πράγματα σε τέτοιους χώρους », είπε. «Έτσι πρέπει να υπάρχει κάτι σε αυτόν τόπο και είμαι σίγουρος."





Παρά το γεγονός ότι τα επιστημονικά αποτελέσματα από τη μελέτη του Wiseman είναι μέχρι στιγμής ασαφή, αυτό που είναι πιο ενθαρρυντικό ίσως είναι ότι οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να παρατηρούν τα παραφυσικά και να τους δίνουν την προσοχή που τους αξίζει.






Κωνσταντίνος Φανουράκης

http://www.youtube.com/watch?v=j7m8tj0LhIc&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=BuEh3WP2xzY




































































Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010


O Michael Cohen, ο διάσημος Αυστραλός ουφολόγος και ερευνητής ανάφερε πως έχει λάβει πληροφορίες από έγκυρη πηγή που δεν θα αποκαλύψει ακόμα, σχετικά με μια συνεργασία μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και το Ραελιανό κίνημα.



Η Raelians πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε από εξωγήινους γενετιστές, πνευματικούς ηγέτης των Ραέλ, τους είπαν επιπλέον να προετοιμαστούν για την επιστροφή εξω-γήινων με την κατασκευή μιας εξωγήινης πρεσβείας. Το κίνημα κάνει σχέδια εδώ και χρόνια να κατασκευάσει Πρεσβεία Ελοχίμ!!! Τα σχέδια της κατασκευής έχουν κυκλοφορήσει είδη από το 1991.Το σχέδιο της πρεσβείας θα έχει κυκλικό σχήμα .





Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο των Ραελιανών το κίνημα πρόσφατα έχει πλησίαση πολλές χώρες με την πρόταση της να δημιουργήσουν εξωγήινες πρεσβείες, με αντάλλαγμα σημαντικά οικονομικά οφέλη και με την τιμή να γίνει το πνευματικό και επιστημονικό κέντρο του πλανήτη. Ο κ. Cohen έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η Κίνα έχουν συμφωνήσει να αναλάβουν την προσφορά των Ραελιανών.





Η διαρροή πληροφοριών αναφέρει ότι οι Κινέζοι κάνουν σχέδια για την κατασκευή μιας πρεσβείας με αεροδιάδρομους, ακόμα και με ¨μαξιλάρι¨ προσγείωσης για ΑΤΙΑ (UFO) στην Kunlun στα βουνά κοντά στο Θιβέτ. Η εξήγηση που δίνει ο Cohen (αν και θυμίζει πιο πολύ χολιγουντιανό σενάριο επιστημονικής φαντασίας ) είναι ότι περίπου 3.000 χρόνια πριν, τρεις σοφοί άνθρωποι συνεργάστηκαν με εξω-γήινους επισκέπτες ώστε να δημιουργήσουν ανθρώπους σε εργαστήριο κρυμμένο βαθιά μέσα στα βουνά Kunlun, και τώρα λόγω του αυξημένου όγκου εμφανίσεων ΑΤΙΑ(UFO) στην Κίνα, οι Κινέζοι συμπέραναν ότι ξένοι επισκέπτες από άλλους πλανήτες και γαλαξίες επιστρέφουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.



απο τον Jason Clarke





http://www.allnewsweb.com/


http://el.rael.org/home


http://el.rael.org/rael/?prophet


http://uk.rael.org/e107_plugins/raelmeetfriends/meetfriends.php


http://en.wikipedia.org/wiki/Kunlun_Mountains


http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,404175,00.html























Υπεύθυνη υποδοχής των... εξωγήινων διορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η Μαλαισιανή αστροφυσικός Μαζλάν Οτµάν.

Με στόχο αν και εφόσον μας επισκεφτούν οι εξωγήινοι να τύχουν μιας καλής φιλοξενίας, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την Οτμάν επί της υποδοχής των εξωγήινων. Η Μαλαισιανή αστροφυσικός διευθύνει ήδη το Γραφείο των Η.Ε. για τις Εξωγήινες Υποθέσεις. Οι αρμοδιότητες της 58χρονης αναμένεται να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στο Μπάκιγχαµ, στη Βρετανία.

Πρόσφατα, η Οτµάν είχε επισηµάνει την ανάγκη ετοιµότητας σε περίπτωση επίσκεψης εξωγήινων όντων. Η άποψή της βρήκε σύμφωνη και τη NASA, η οποία σε ανακοίνωσή της είχε υπογραμμίσει ότι το διαστηµικό αστεροσκοπείο Κepler ανακάλυψε περισσότερους από 700 πλανήτες στους οποίους ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή, συµπεριλαµβανοµένων περίπου 140 στο ίδιο µέγεθος µε τη Γη. «Η συνεχής αναζήτηση για εξωγήινη επικοινωνία στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια στιγµή ο άνθρωπος θα λάβει σήµατα από εξωγήινους. Και όταν θα λάβουµε τέτοια σήµατα θα πρέπει να έχουµε µια συντονισµένη απάντηση, λαµβάνοντας υπόψη όλες τις παραµέτρους του θέµατος. Ο ΟΗΕ είναι ένας έτοιµος µηχανισµός» ανέφερε στην ανακοίνωση.

Η Οτµάν ήταν διευθύντρια της εθνικής διαστηµικής εταιρείας της Μαλαισίας και επέβλεψε την πτήση του πρώτου αστροναύτη της χώρας της. Η σημαντικότερη νέα της αρμοδιότητα είναι πλέον η προστασία των εξωγήινων από την ανθρωπότητα και όχι το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Κρόουθερ της Βρετανικής Διαστηµικής Εταιρείας, «η Οτµάν είναι η καταλληλότερη γι’ αυτή τη θέση». Ωστόσο, οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή µε εξωγήινα όντα είναι πιο πιθανό να γίνει µε ραδιοσήµατα ή µε σήµατα φωτός από κάποιον µακρινό πλανήτη. Επίσης, αν συναντήσουµε εξωγήινους, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για µικρόβια παρά για νοήµονα όντα.








tvxs.gr